Saksıda Yetiştirebileceğiniz En İyi İç Mekan Bitkileri

Saksı bitkilerinin iç mekanları estetik yönden güzel gösterme niteliği bulunur. En hoş saksı bitkilerini evinizin bazı yerlerine yerleştirerek evin havasının daha yaşanır duruma gelmesini sağlayabilirsiniz. Saksı bitkilerinin nem dengesini sağlama ve atmosferi temizleme özelliği sayesinde, iç ortamdaki olumsuz havayı ortadan kaldırabilirsiniz. Daha pozitif bir ruh halinde olmak ve yaşam alanına renk katmak için birçok insanın evinde bulunan salon bitkilerinden sizlerde edinebilirsiniz.

Saksı bitkilerinin bakımı rahat olduğundan dolayı sıklıkla tercih edilir. Düzenli bir şekilde yerine getirilen sulama ve senede bir kez toprak değişimi yapılmasının ardından bitkinizin güzelliğini izlemeye devam edebilirsiniz. Evinizde saksı bitkilerine yer vererek renkli bir ortam ve canlılığa kavuşabilirsiniz.

Evinizde biraz farklılık yapmayı arzu ederseniz; atacağınız ilk adım saksı bitkisi edinmek olmalıdır. Güneş ışığını iyi biçimde alan yerlerde yeşil bir renk bulunduğunda hem mobilyalar daha fazla ön plana çıkacak hem de evin atmosferi temiz olacaktır. Şayet saksı bitkisi bakmak ve dizaynda yer vermeyi arzu ediyorsanız size yapacağımız bilgilendirmeleri göz önünde bulundurarak en doğru seçimi yapabilirsiniz.

Difenbahya

En gözde saksı bitkileri arasında yer alan difenbahya, geniş yapılı yaprakları ile görkemli bir bitki olarak bilinir. Difenbahya bakımı son derece rahat olan bir bitki türüdür. İki günde bir kez sulama yapmak koşulu ile evlerde rahatlıkla yetiştirilebilir. Çilli ve alacalı yaprak kısımları ile yeşilin her tonuna sahip olabilir. Bilhassa krem ve kahve tonlarında mobilyalara sahipseniz difenbahyaya mutfakta yer verebilirsiniz. Mekan ısısı 15 derecenin altına inmedikçe sağlıklı bir şekilde gelişmeye devam edecektir.

Kroton

Turuncu, sarı ve kahve renklerinde mobilyaya sahip olanlar buraya! Kroton tam da sizin mobilyalarınız ile uyumlu olacak bir bitki. Yeşil ve kırmızı tonları ile bir geçiş ve uyum içerisinde olan kroton, salon ve oturma odalarının olmazsa olmazı. Eğer renkli bir saksı bitkisi büyütmeyi arzu ediyorsanız zaman geçtikçe çoğalan geniş yaprakları ile etkileyen krotonu edinebilirsin. Güneş ışığını kısmen alması yeterli gelen krotonu her gün akşam vaktinde az seviyede sulamayı ihmal etmemelisiniz.

Aşk Merdiveni

İnce ve yeşil renkli yaprak kısımlarına sahip olan aşk merdiveni, narin görüntüsü ile en fazla yetiştirilen saksı bitkileri arasında yer almaktadır. Hava sıcaklığının artış gösterdiği vakitlerde her gün sulanmaya ihtiyaç duyan bu bitkinin yaprak kısımları geliştikçe sarkar. Aşk merdivenini evin yüksek yerlerine konumlandırabilirsiniz. Yaprak kısımları geliştikçe aşağıya doğru sarkacak ve göz kamaştırıcı bir görüntüye sahip olacaktır.

Devetabanı

Son dönemlerde neredeyse herkesin evinde bulunan popüler bir bitki haline gelen devetabanı neden sizlerin evinde de olmasın? Bu bitki geniş ve birbiri ile bağlantısı olmayan yapraklara sahiptir. Devetabanı yeni bir yaprak verdiğinde ilk olarak rulo şeklinde ön plana çıkar. Rulo şeklinde olan yaprak birkaç gün içerisinde kendini bırakır ve büyük ihtişamlı yeni bir dal ortaya çıkar. Devetabanı iç ortamlarda güneş ışığı alan bir yere konumlandırılmalıdır. Fakat yapraklar geliştikçe saksı boyutunun da büyümesi gerektiğini aklınızdan çıkarmamalısınız.

Zeze Çiçeği

Ortama biraz renk ve dinamiklik vermeyi arzu ederseniz zeze bitkisi tam da size göre. Yapraklarının zarif görüntüsü ruhunuzun dinlenmesini sağlarken evde meydana gelen farklılık mutlu olmanızı sağlayabilir. Zeze çiçeğinin yapraklarına bakıldığı zaman mumsu bir görüntü fark edilir. Zeze çiçeği uzun müddet canlılığını devam ettirebilecek bir bitki türüdür. Zeze çiçeğine evinizde gönül rahatlığı ile yer verebilirsiniz. Bir kez suladığınız zaman 2 haftaya kadar dayanabilir.

Areka Palmiyesi

Tropikal bitki türleri arasında yer alan areka palmiyesi, yapraklarının gelişebilmesi için güneş ışığına ihtiyaç duyar. Areka palmiyesinin yetiştirilmesi için pencere kenarları oldukça uygundur. Tropikal bir bitki türü olması sebebi ile nem ve sudan hoşlanır. Sıklıkla kontrol edilmeli ve su ihtiyacı giderilmelidir. Areka palmiyesi uygun ortamlarda evinizin tavanına kadar ulaşabilir. Bu sebepten dolayı areka palmiyesi için büyük saksılar uygun olacaktır.

Atatürk Çiçeği

Yeşil yaprak ve kırmızı çiçeklere sahip olan Atatürk çiçeği, iç ortamlara renk veren dikkat çekici bir bitki türüdür. Çiçeklendiği zaman az miktarda sulamadan hoşlanan bu bitki evlerde konsol üzerine yerleştirilebilir. Evinizde canlılık ve renk olmasını arzu ederseniz, Atatürk çiçeği bu isteğinizi karşılayacaktır. Bu bitkiye yer vererek evinizde canlılık ve renkli bir ortam elde edebilirsiniz.

Salon Sarmaşığı

İç ortamları renklendiren salon sarmaşığının bakımı son derece kolay. Orta büyüklükte bir saksı ve güneş olduğu vakit bu sarmaşık evinizi ormana çevirebilir. Kahve ya da kitaplık köşeleri ve kış bahçesinde salon sarmaşığına yer verilebilir. Uzayan dal kısımları tavana sabitlenebilir ya da objelerin çevresine sarılabilir. Salon sarmaşığı güneş ışığını seven bir bitki türü olduğu için ortamın karanlık alanlarına yerleştirilmesi uygun değildir.

Orkide

Narin ayrıntılardan hoşlanan bir kişiyseniz orkide tam da size göre bir bitki. Renkli çiçeklere sahip olan ve yer aldığı ortama mutluluk getiren bir bitkidir. Şeffaf saksılarda bakımı uygun ilan orkide, usulca sulanmaktan hoşlanır. Bilhassa gece aldığı su ile sonraki gün yaprakları kendine gelir. Orkide kış dönemlerinde çiçek açtığında çevresine huzurlu bir görüntü verir. Evin her yerine yerleştirilmesi uygundur.

Ficus Benjamin

Sudan hoşlanan bir saksı bitkisi olan ficus Benjamin, ince bir dal üstünde yoğun bir hale gelen yapraklara sahiptir. Bu yaprakları mevsimsel olarak dökülmektedir. İç ortamlarda bilhassa evin girişlerinde yer verilen ficus benjamin, yatak odasında da yetiştirilmek için uygundur. Yeşil ve sarı renklere sahip olan bu bitki ile iç mekanlarda dinamik bir görüntü elde edebilirsiniz.

Paşa Kılıcı

Paşa kılıcı bulunduğu alanda mutluysa sürekli kök kısımlarından yavru verir. Bu yavrular ilginiz sayesinde gelişir ve saksı içerinde dal sayısı çoğalır. İç mekanda sade ama boş bir bitkiye yer vermeyi arzu edenlerin tercihi olan paşa kılıcının dal kısımları geliştikçe aşağı doğru sarkar. Uzayan dal kısımlarını arzu ederseniz birbirine bağlayabilirsiniz. Böylelikle bitkinizin dik durmasına yardımcı olursunuz. Paşa kılıcına iç mekanlarda yer vererek nem dengesinin muhafaza edilmesini sağlayabilirsiniz.

Dracena

İç mekan bitkilerinin gözdelerinden olan dracena, bilhassa ayna karşısında yerleştirildiğinde farklı bir atmosfer meydana getirir. Bu bitkinin sulamasını yaparken kontrollü olmanız gerekir. Dracena evin güneş ışığı alan köşelerine yerleştirilmelidir. Dracena çiçekleri olmayan bir bitki türüdür. İnce, narin ve uzun dal kısımlarına sahiptir. Yeteri kadar sulama yapılmadığında dal kısımları aşağı doğru sarkar. Fakat sulama ve havalandırma konusunda dikkatli olunduğunda canlı duruşunu devam ettirebilir.