Lilyum Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Lilyum çiçeği bakımı nasıl yapılır? Lilyum çiçeği çeşitleri nelerdir? Lilyum çiçeği özellikleri nelerdir? Lilyum çiçeği toprak değişimi nasıl yapılır? Lilyum çiçeği sulaması nasıl yapılır? Lilyum çiçeği nasıl çoğaltılır? Lilyum çiçeğinin anavatanı neresidir? Lilyum çiçeği nerelerde konumlandırılmalıdır? Lilyum çiçeği nerede yetiştirilir? Lilyum çiçeği nasıl yetiştirilir? Lilyum çiçeği hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Lilyum Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Lilyum çiçeği bakımında sulama ve toprak seçimini dikkat etmeniz gerekmektedir. Lilyum çiçeği bakımında aynı zamanda hassas olmanızda fayda vardır. Bunun yanı sıra özellikle bahar aylarında bakımının eksik edilmemesi gerekmektedir. Lilyum çiçeği her mevsimde kolaylıkla yetiştirilebilecek bir çiçek türüdür.

Suyu seven bir bitki türü olmasından dolayı sürekli olarak sulamayı ihmal etmemeniz gerekmektedir.

Toprağının daima nemli olmasına özen göstermelisiniz. Lilyum çiçeğinin çiçek açabilmesi için toprağının daima nemli olması oldukça önemlidir. Sulama konusunda özen göstermediğiniz zaman veya su vermediğiniz bir günün ertesi günü fazla su vermeniz çiçeğinizin çürümesine veya solmasına neden olacaktır. Aşırı sulama gibi durumlarda çiçek solar ve çiçek kesinlikle açmaz. Lilyum çiçeğinin bakımı konusunda bu konuya dikkat etmenizde fayda vardır.

Bakımı sırasında direk olarak güneş ışığı alacak bir yerde konumlandırılmaması gerekmektedir. Güneş ışığını direk olarak almaktan hoşlanmaz. Bu nedenle yarı gölgeli alanlara konumlandırabilirsiniz.

Lilyum çiçeğinin bakımı konusunda sulama işlemine ciddi derecede önem göstermeniz gerekmektedir. Bunun asıl nedeni ise bu çiçek her gün su istemektedir. Her gün düzenli aralıklar ile sulama yaparak bu çiçeğin gelişimini sağlayabilirsiniz. Köklerinden sulama işlemini yapmanız daha doğru olacaktır.

Lilyum Çiçeğinin Özellikler Nelerdir?

Lilyum çiçeğinin özelliklerini sizler için aşağıda maddeler halinde şu şekilde sıraladık;

·     Lilyum çiçeğinin gövdesi 90 santimetreye kadar büyüyebilmektedir.

·     Gövdesinin çapı ise yaklaşık olarak 15 santimetre civarındadır.

·     Lilyum çiçeğinin beyaz sarı ve pembe türleri vardır.

·     Lilyum çiçeğinin en faz koku veren rengi ise beyazdır.

Lilyum Çiçeği Saksıya Nasıl Dikilir?

Lilyum çiçeğini dikerken, sadece bir soğanlık dikim işlemi için 4 parmak boşluk olacak şekilde bir saksı yeterli olacaktır. Eğer birden fazla lilyum çiçeği dikimi yapacaksanız bir soğan boyutu mesafe kalacak şekilde büyük bir saksı seçimi yapabilirsiniz. Saksının öncelikle yarısını toprakla doldurmanız gerekmektedir. Daha sonra Lilyum soğanının filizlenmiş kısmını yukarıya gelecek şekilde toprağın içerisine yerleştirin ve toprakla üzerini kapatın. Toprak gevşek dokuda olması gerekmektedir. Toprağın üzerini sıkı bir şekilde kapatmamanız gerekmektedir.

Dikim işlemini bu şekilde tamamladıktan sonra üzerini sulayıp işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Lilyum Çiçeği Nasıl Çoğaltılmalıdır?

Lilyum çiçeğinin kök kısmı soğanlı olduğu için köklerden ayırma işlemi yaparak rahatlıkla çoğaltabilirsiniz. Sonbahar ayları lilyum çiçeğinin ekimi için en ideal zamandır. Bu süre içerisinde lilyum soğanı ektiğiniz zaman bitkiniz oldukça sağlıklı bir şekilde gelişim gösterecektir.

Lilyum çiçeğinin ekimi için serin bir mevsim olması yeterlidir. Burada asıl dikkat edilmesi gereken konu ise çiçeğin soğan kısmıdır. Lilyum çiçeğinin soğan kısımlarının vakit kaybetmeden dikmeniz gerekmektedir. Lilyum çiçeğinin soğan kısımlarını ne kadar bekletirseniz bir o kadar zarar görecektir.

Lilyum soğanlarını toprak içerisine muhafaza ederek saklayabilirsiniz. Lilyum çiçeğinin soğanları için doğru bir ortam hazırlarsanız eğer kendiliğinden filizlenerek büyümesini sağlayabilirsiniz.

Lilyum Çiçeği Nedir?

Lilyum çiçeği, özellikle iç mekan dekorasyonlarında ve kesme çiçekçilikte sıkça tercih edilen çiçek türleri arasında yer almaktadır. Lilyum çiçeğinin 110’dan fazla türü bulunmaktadır. En çok tercih edilen lilyum çiçeklerinden bir tanesi de beyaz lilyumdur. Beyaz lilyum, saf ve zarafeti temsil etmektedir. Özel günlerde sıkça tercih edilen çiçekler arasında yer almaktadır. Benekli lilyum ise turuncuya çalan rengi ile ve üzerindeki siyah benekleri ile oldukça gösterişli bir güzelliğe sahiptir. Kendine özgü bir tarzı vardır.

Mor lilyum ise güzü ve asaleti temsil bir lilyum çeşididir. Geniş yaprakları ve mor rengin kendine vermiş olduğu havası ile oldukça şık görünen bir lilyum türüdür. Trabzon zambağı ise son olarak ülkemize özgü bir lilyum çeşididir. Kırmızı, beyaz ve sarı renkleri ile sıkça karşımıza çıkan bir çiçektir.