Dört Mevsim Açan Çiçekler Hangileridir?

Yaz ve kış döneminde kuruluk olmayan çiçeklerden almayı arzu ediyorsanız şayet sizler için hazırladığımız bu yazımızda bu çiçek türlerini ve özelliklerini sıraladık. Çiçekler yaşamımızda renkli görünümü ile değişik bir atmosfer oluşturmaktadır. Bunun yanında çiçekler yer aldığı mekanı rengi, kokusu ve sahip oldukları nitelikleri ile beraber havayı kirlerden arındırmaktadır. Bahçenizde ya da yaşam alanınızda güzel kokan ve her dönem açan çiçeklerden bulundurmayı arzu ediyorsanız şayet kesinlikle almayı düşündüğünüz çiçeklerin nitelikleri hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir.

Çiçekler en kaygılı zamanlarınızda bile psikolojik yönden sizin iyi olmanıza yardımcı olacaktır. Yaz ve kış dönemlerinde kurumayan bitkilerden kısaca bahsedecek olursak şöyle sıralanabilir: Hanımeli, siklamen, hercai menekşe, kar topu, kış tatlısı, kardelen, sardunya, kamelya , Ateş dikeni ve açelyadır. Dört mevsim kurumayan bu çiçek çeşitlerini nitelikleri ile beraber sizler için listeledik.

Kasımpatı

Kasımpatı otsu ve uzun ömürlü olması niteliği ile çiçek meraklıları tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Kasımpatı çiçeği balkon, teras ve bahçe gibi yerlerde rahatlıkla yetişebilmektedir. Kasımpatı eksi otuz derece soğuk hava şartlarına bile direnç gösterebilen bir bitkidir. Papatyagiller ailesi içerisinde yer alan kasımpatı çiçeğine arzu ettiğiniz yerde yılın her döneminde bakabilirsiniz. Sarı rengi en fazla yetiştirilen kasımpatı çiçeğinin değişik renk alternatifleri de mevcuttur. Mor, beyaz ve kırmızı gibi renk alternatifleri içerisinden tercihte bulunarak kasımpatı çiçeğini yetiştirebilirsiniz.

50-150 santimetre arasında boyutlara erişebilen kasımpatı çiçeğinin bakımı ise son derece rahattır. Toprak ayırt etmeyen kasımpatı çiçeği, doğrudan güneş ışığı görmeyen alanlarda daha iyi bir gelişim sergilemektedir. Kasımpatı çiçeği güneşli ya da yarı güneşli alanlarda yetiştirilmek için uygundur. Çok fazla su ihtiyacı olmayan kasımpatı çiçeği, temas edilmeden yetiştirilmesini öneriyoruz.

Yelken Çiçeği

Yelken çiçeği ayrıca Barış çiçeği ismi ile de bilinmektedir. Yelken çiçekleri parlak yaprakları ile dikkat çekmektedir. Yaprak şekilleri ise tıpkı bir kaşığa benzer. Işıklı mekanlarda çiçeklenmesi daha iyi olmaktadır. Su verirken kesinlikle toprağının kuruyup kurumadığı kontrol edilmelidir. Yelken çiçeğine arzu ederseniz toprak arzu ederseniz de su içerisinde bakabilirsiniz. Yelken çiçeğinin iyi bir gelişim sergilemesi için de filtrelenmiş güneş ışığı alması sağlanmalıdır.

Cam Güzeli

Cam güzelinin filtrelenmiş güneş ışığının olduğu alanlarda bulunması gerekmektedir. Cam güzeli fazla sıcak ya da fazla soğuk ortamlarda bulunmaktan hoşlanmaz. Açık havada yetiştirdiğimizde hızlı bir gelişim ile karşılaşma olasılığınız yüksektir. Toprakta kuruluk oldukça su vermeniz cam güzelinin sağlığı için oldukça mühimdir. Yaz mevsiminde toprağı çok çabuk kuruduğu için sulama sayısında artış yapılabilir. Sulamada yanlışlık yaptığınız zaman bitkiniz kısa bir zaman içinde sokabilir. Cam güzelini bitki zararlıları ve hastalıklarına karşı muhafaza etmeniz gerekir.

Yılbaşı Çiçeği

Yılın ilk zamanlarında açan çiçekleriyle evinize renk verecek olan yılbaşı çiçeği, yılın her döneminde çiçeklenebilen bir bitki çeşididir. Yılbaşı çiçeği, kaktüsgiller ailesi içerisinde yer almaktadır. Buı çiçeğin yaprak kısımları diri ve suludur. Yılbaşı çiçeğinin yaprak formu birbirine yapışık ve yassı şeklindedir.

Yılbaşı çiçeğinin kırmızı, pembe ve beyaz renklerinde çiçekleri açmaktadır. Yılbaşı çiçeğinin anavatanı Brezilya bölgesidir. Yakıcı güneş ışığı alan ortamlara yılbaşı çiçeğini yerleştirmemeniz gerekir. Bu bitki çeşidi ağaçta yetişen kaktüs olarak geçen bir çiçek çeşididir. Yılbaşı çiçeğinin yerleştirildiği mekanın aydınlık olması gerekir. Bu bitkinin bolca çiçeklenmesi için her zaman ışıklı ve serin bir mekanda olması sağlanmalıdır.

Bu bitki türü için uygun olan toprak çeşidi humuslu topraklardır. Çiçek açtığı zaman yaz mevsiminde su vermeyi aksatmamanız gerekir. Çiçek açma aşaması son bulduktan sonra su vermeyi azaltabilirsiniz. Böylece her sene düzenli bir şekilde çiçek açmayı sürdürecektir.

Gardenya

Yaz ve kış dönemlerinde kurumayan saksı bitkileri içerisinde bulunan gardenya, bakım ihtiyacı fazla olan bir bitki türüdür. Gardenya çiçeği, yatak odasına yerleştirilmesi uygun olan bir bitkidir. Gardenya muhteşem kokulu çiçeklere sahiptir ve çevresindeki herkesi etkisi altına almaktadır. Gardenya çiçeği, stresi azaltır ve rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olur. Gardenya çiçeğinin bakımında önemli olan toprağının her daim nemli olmasının sağlanmasıdır.

Kalanchoe

Kalanşo pembe, sarı, turuncu ve beyaz renkli çiçekler açabilmektedir. Sukulent familyasına dahil olan kalanşo bakımı rahat olan bir çiçek çeşididir. Fakat kalanşo bakımı hususunda titiz davranmanız gereken bazı noktalar vardır. Kalanşo, ışıklı ve havadar olan yerlerde mutlu olmaktadır. Bu sebepten dolayı bu bitkiye yer seçerken bu durum dikkate alınmalıdır. Evde yetiştirmek istiyorsanız şayet devamlı havalandırabileceğiniz bir mekanı seçmeniz gerekir. Ayrıca ev ortamında ısıtıcılardan uzak bir konum tercih edilmelidir.

Aydınlık bir mekanda yetiştirecek olursanız şayet filtrelenmiş güneş ışığı alan ortamlara yerleştirmeniz gerekir.

Kalanşo çiçeği, dört mevsim çiçek açabilen bir çiçek çeşididir. Fakat yaz mevsiminde çiçek açmaya mola verebilir. Kalanşo, çiçeklerini bahar aylarında açmaktadır. Bu bitki fazla sıcaklardan memnun olmaz ve bakımı doğru yapıldığı taktirde uzun süre canlılığını devam ettirebilir.

Sardunya

Sardunya, Akdeniz ikliminde yetişen bir bitki çeşididir. Bilhassa balkonlarınızda rengarenk çiçekleri ile güzel bir görüntü oluşturacaktır. Sardunyaya temas ettiğiniz zaman çevreye keskin güzel bir koku yayacaktır. Yaymış olduğu kokuyla ayrıca kendini mikroplara karşı muhafaza edecektir. Sardunya ömrü uzun ve dirençli bir bitki çeşididir.

Sardunyaların uzun süre boyunca canlılığını devam ettirmesi için nemli ve havadar bir mekan şarttır.

Sardunyaya aşırı ya da yetersiz su verdiğiniz zaman gelişimi duraklayabilir. Yaz mevsiminde hava sıcaklığına gire su vermeniz gerekir. Bu bitkinin toprağının geçirgen özellikte olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca mineral bakımından da zengin olması gerekir. Sardunyaya besin takviyesi yaptığınız zaman daha iyi bir gelişim sergileyecektir. Ayrıca bu bitkiye budama yaparak mutlu olmasını sağlayabilirsiniz.

Bu bitkinin budamasını yapacağınız zaman için Mart ayı oldukça uygundur. Sardunyanın budamasını Mart ayının başında yapabilirsiniz. Budadığınız bölümleri kesinlikle mumla kapatmanız gerekir.