Devetabanı Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Devetabanı çiçeği bakımı nasıl yapılır? Devetabanı çiçeği özellikleri nelerdir? Devetabanı çiçeği çeşitleri nelerdir? Devetabanı çiçeği nasıl sulanmalıdır? Devetabanı çiçeği nasıl budanmalıdır? Devetabanı çiçeği nasıl çoğaltılır? Devetabanı çiçeği nasıl yetiştirilmelidir? Devetabanı çiçeği anavatanı neresidir? Devetabanı çiçeği faydaları nelerdir? Devetabanı çiçeği hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Devetabanı Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Devetabanı çiçeği, ev ve ofis ortamlarında rahatlıkla yetiştirilebilecek yemyeşil bir bitki türüdür. Uzun ömürlü bir çiçek türü olmasının yanı sıra oldukça dayanıklı bir çiçek türüdür. Geniş ve oldukça güzel yeşil yaprakları vardır. Devetabanı çiçeğinin bakımı kolay ve basittir. Devetabanı çiçeği aynı zamanda yaprakları kalp şeklindedir.

Gün ışığını seven bir çiçek türü olan devetabanı çiçeğinin doğrudan güneşe maruz bırakılmaması gerekmektedir.

Devetabanı çiçeğinin büyüyebilmesi ve gelişebilmesi için güneş ışığını alması gerekmektedir. Bunun için konumunun iyi bir şekilde ayarlanmış olması gerekmektedir. Sulama yapılırken kesinlikle üstten sulama yapılması gerekmektedir. Haftada bir defa sulamanız yeterli olacaktır. Tabağında ise çok fazla su bulundurulmaması gerekmektedir. Sulama yapacağınız sırada toprağını kontrol etmeniz ve toprağı kuru ise sulama yapmanız gerekmektedir.

Devetabanı çiçeğini mutlaka rüzgardan korumanız gerekir. Senede bir kez vitamin verirseniz eğer daha kaliteli bir şekilde büyümesini sağlamış olursunuz. Bu çiçeğin pencere veya kapı ağzında tutulması gerekmektedir. Bunun yanı sıra daimi olarak budanması ve dökülen yapraklarının da budanması gerekmektedir. Devetabanı çiçeğinin bakımı konusunda verdiğimiz bu detaylara dikkat ettiğiniz sürece çiçeğiniz oldukça sağlıklı bir şekilde gelişimini tamamlayacaktır.

Devetabanı Çiçeği Nasıl Ekilir?

Devetabanı çiçeğini ekebilmek için tepe çelikleri, kökten ayırma yöntemi veya gözlü gövde çeliği yöntemi ile ekim yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra torflu veya kumlu bahçe toprağı ile yetiştirmeniz gerekmektedir.

Devetabanı çiçeği aynı zamanda sınırlı alanlardan hoşlanan bir çiçek türü değildir. Bu nedenle mutlaka geniş saksılarda yetiştirmeniz gerekmektedir. Saksı değişimini 2 veya 3 senede bir kez yapmanız yeterli olacaktır. Devetabanı çiçeğinin geniş olan yapraklarını nemli bir bez ile temizlemeniz yeterlidir. Çiçeğin ekimini yaptıktan sonra kış aylarının soğuk zamanlarında mutlaka rüzgardan korumanız gerekmektedir. Hava akımının olduğu yerlerden ise uzak tutmalısınız.

Devetabanı Çiçeği Nasıl Çoğaltılmalıdır?

Devetabanı çiçeği kolay bir şekilde çoğaltabilirsiniz. Hava kökü olan dalın altından düz uçlu bir kesici yardımıyla kestikten sonra bir su dolu kap içerisine bırakarak köklenmesini bekleyiniz.

Köklendikten sonra ise saksıya ekimini yapabilirsiniz.

Devetabanı Çiçeği Nasıl Sulanmalıdır?

Devetabanı çiçeği için sulama oldukça önemli bir konudur. Devetabanı çiçeğini sularken suyun soğuk olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Soğuk su ile sulama yaptığınız zaman çiçeğinize kesinlikle zarar vermiş olacaksınız. Sulama sırasında ayrıca çeşmeden direk olarak aldığınız su ile sulama yapmamanız gerekmektedir. Suyunu bir süre dinlendirdikten sonra sulama yapmanız en doğru seçenek olacaktır.

Sulama sıklığı ise hava sıcaklığına bağlı olarak değiştirilmelidir. Yaz aylarında mutlaka her gün sulama yapmanız gerekmektedir.

Kış aylarında sulama yaparken mutlaka toprağının kontrol edilmesi gerekmektedir. Toprağı nemli ise bir süre daha sulama yapmamanız gerekmektedir. Toprağı kuru ise sulama yapabilirsiniz. Yaz aylarında ise toprağındaki nem oranının seviyesini ayarladığınız zamanlarda fısfıs yardımı ile sulama yapabilirsiniz.

Devetabanı Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?

Devetabanı çiçeği, belirgin kesiklere ve karakteristik bir yapıya sahip olan bir çiçek türüdür. Yapraklarının uzunluğu ise 40 ile 60 santimetre aralığındadır.

İdeal bir ortamda yetiştirildiği zaman 5 metreye kadar uzayabilmektedir. Bu çiçeğin belli çeşitleri ise yaz mevsiminde çiçek açmaktadır. Ülkemizde pek çok yerde yetiştirilmesi mümkün olan bir çiçek türüdür. Devetabanı çiçeğinin kökleri Meksika’da sepet yapımında ve Peru’da ise halat yapımında kullanılmaktadır.

Devetabanı Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?

Devetabanı çiçeğinin pek çok faydası bulunmaktadır. Bunlar kısaca şu şekildedir;

·     Devetabanı çiçeğinin idrar sökücü bir faydası bulunmaktadır.

·     Göğüsteki iltihabı sökücü bir özelliği bulunmaktadır.

·     Güçlü tutar ve aynı zamanda zinde tutmaktadır.

·     Yara veya çıban gibi cilt hastalıklarına karşı iyi gelmektedir. Yapraklarını ezerek merhem şeklinde kullanabilirsiniz.