12 Ay Kurumayan Saksı Çiçekleri Hangileridir?

Yaz ve kış aylarında kurumayan çiçeklerden temin etmek istiyorsanız eğer bu blok konumuzda sizler için bu çiçek türlerini özellikleri ile birlikte sıraladık. Çiçekler hayatımızda rengarenk görüntüsü ile farklı bir hava katmaktadır. Bunun yanı sıra çiçekler bulunduğu ortamı rengi, kokusu ve içeresinde bulunan özellikleri ile birlikte havayı temizlemektedir. Bahçenizde veya evinizde hoş kokulu ve her mevsim açan çiçeklerden yetiştirmek istiyorsanız eğer mutlaka yetiştireceğiniz çiçeklerin özelliklerini öğrenmeniz gerekmektedir.

Çiçekler en stresli anlarınızda bile psikolojik açıdan size destek sağlayacaktır. Yaz ve kış aylarında kurumayan çiçekler kısaca şunlardır; Hanımeli, Hercai Menekşe, Sıklamen, Kış tatlısı, Kar topu, Kardelen, Kamelya, Sardunya, Açelya ve Ateş Dikenidir. 12 ay kurumayan bu çiçek türlerini özellikleri ile birlikte sizler için aşağıda sıraladık.

Sardunya

Sardunya, Akdeniz iklimine uygun olan bir çiçek türüdür. Özellikle balkonlarınızı renkli çiçekleri ile süsleyecektir. Sardunya çiçeğine dokunduğunuz zaman keskin kokusu ile etrafa hoş bir koku yayacaktır. Salgılamış olduğu koku ile aynı zamanda kendini bakterilere karşı koruyacaktır. Sardunya uzun ömürlü ve dayanıklı bir bitki türüdür.

Sardunya çiçeğinin uzun ömürlü olabilmesi için nemli ve havadar bir ortamda bakılması gerekmektedir.

Sardunya çiçeğine çok fazla veya çok az su verdiğiniz zaman gelişimi durabilir. Yaz aylarında hava sıcaklığının durumuna göre sardunyanızı sulama yapmanızı önermekteyiz. Sardunya çiçeğinin toprağının geçirgen olması gerekmektedir. Toprağı ise mineral açısından zengin özelikte olmalıdır. Sardunya çiçeğine gübre attığınız zaman daha iyi gelişim sağlayacaktır. Sardunya çiçeği aynı zamanda budanmayı seven bir çiçek türüdür.

Sardunya çiçeğinin budayacağınız zaman Mart ayını bekleyebilirsiniz. Mart ayının başında budama yapmanız Sardunya için yeterli ve uygun olacaktır. Kesilen yerleri ise mutlaka mum ile kapatmanız gerekmektedir.

Kalanchoe

Kalanşo turuncu, pembe, sarı ve beyaz renkte çiçeklere sahiptir. Sukulent ailesine ait olan Kalanşonun bakımı oldukça kolaydır. Ancak Kalanşo bakımı konusunda dikkat etmeniz gereken bazı önemli hususlar vardır. Kalanşo, aydınlık ve havadar olan ortamları sevmektedir. Bu nedenle bu çiçeği konumlandırırken bu hususa dikkat etmeniz gerekmektedir. Ev içerisinde bakmak istiyorsanız eğer daima havalandırabileceğiniz bir ortamı tercih etmeniz gerekmektedir. Ev içerisinde Kalanşo çiçeğine bakarken ısıtıcılardan uzak bir yerde konumlandırmanız gerekir.

Aydınlık bir ortamda bakacak olursanız eğer filtrelenmiş güneş ışığı olan yerlerde konumlandırmayız gerekir.

Kalanşo çiçeği, sonbahar, ilkbahar, yaz ve kış aylarında daima çiçek açan bir bitkidir. Ancak yaz aylarında çiçek açmaya ara verebilir. Kalanşo, çiçeklerini sonbahar ve ilkbahar aylarında açmaktadır. Kalanşo aşırı sıcaklardan hoşlanmayan bir çiçek türüdür. Düzenli sulama ve bakımını yaptığınız sürece Kalanşo uzun bir süre size arkadaşlık edecektir.

Gardenya

Yaz ve kış aylarında kurumayan saksı çiçekleri arasında yer alan gardenya, yüksek bir bakıma ihtiyaç duyan bir çiçektir. Gardenya çiçeği, yatak odası için uygun bir çiçek türüdür. Gardenya çiçeğinin çiçekleri muhteşem kokusu ile etrafındaki herkesi büyülemektedir. Gardenya çiçeği, kaygı giderici ve kaliteli bir uyku uyumanızı sağlamaktadır. Gardenya çiçeği, dolaylı yönden çiçek açmayı seven bir çiçek türüdür. Gardenya çiçeğinin bakımında toprağını daima nemli tutmanız gerekmektedir.

Yılbaşı Çiçeği

Yılın ilk günlerinde açmış olduğu çiçekleri ile evinizi şenlendirecek olan yılbaşı çiçeği, yılın her ayında çiçek açabilen bir çiçek türüdür. Yılbaşı çiçeği, kaktüsgiller familyasına ait bir çiçek türüdür. Yılbaşı çiçeğinin yaprakları diri ve suludur. Bu bitkinin yaprakları ise birbirine yapışık ve yassıdır.

Yılbaşı çiçeğinin pembe, kırmızı ve beyaz tonlarında çiçekleri bulunmaktadır. Yılbaşı çiçeği, Brezilya bölgesine ait bir çiçek türüdür. Yakıcı güneş ışığı olan alanlardan uzak tutmanız gerekmektedir. Bu çiçek türü ağaçta yetişen kaktüs olarak bilinen bir çiçek türüdür. Yılbaşı çiçeğinin konumlandırıldığı yerin aydınlık olmalıdır. Yılbaşı çiçeğinin bol çiçek açabilmesi için daima aydınlık ve serin bir ortamda tutulmalıdır.

Yılbaşı çiçeği humuslu toprakları tercih etmektedir. Çiçeklendirdi zaman yaz aylarında sulamayı ihmal etmemeniz gerekmektedir. Çiçeklenme süreci bittikten sonra sulamayı azaltabilirsiniz. Bu sayede her yıl düzenli olarak çiçek açacaktır. Toprak nemimi daimi kontrol ederek yılbaşı çiçeğinizi sulayabilirsiniz.

Cam Güzeli

Cam güzelini filtrelenmiş güneş ışığında konumlandırmak gerekmektedir. Cam güzeli çok sıcak veya çok soğuk havaları sevmemektedir. Açık havada baktığınız zaman hızla gelişimini görmeniz mümkündür. Toprağı kurudukça sulama yapmanız Cam güzelinin gelişimi için fazlası ile önemlidir. Yaz aylarında toprağı hızla kuruduğu için sulamayı arttırmanız gerekmektedir. Sulama hatası yaptığınız zaman bitkiniz kısa süre içerisinde solabilir. Cam güzeli çiçek türünü sümüklü böceklere ve yaprak bitlerine karşı korumanız gerekmektedir. Bunların yanı sıra küf, mantar ve toprak kökenli hastalıklara karşı da korumalısınız.

Yelken Çiçeği

Yelken çiçeğine aynı zamanda Barış Çiçeği adı da verilmektedir. Bu çiçek parlak yapraklara sahip olan bir çiçektir. Yapraklarının şekli ise kaşık şeklindedir. Aydınlık ortamlarda daha iyi çiçek açmaktadır. Sulama yaparken mutlaka toprağının kuruduğu zaman Yelken çiçeğini sulama yapmanız gerekmektedir. Barış çiçeğine dilerseniz toprakta dilerseniz ise suda bakabilirsiniz. Barış çiçeğinin iyi bir şekilde gelişmesi için filtrelenmiş güneş ışığı olan bir alan yeterlidir.

Kasımpatı

Kasımpatı otsu ve çok yıllık özelliği ile çiçekseverler tarafından sıklıkla yetiştirilmektedir. Kasımpatı çiçeğini teras, balkon ve bahçe gibi alanlarda kolaylıkla yetiştirerek mekanlarınızı süsleyebilirsiniz. Kasımpatı -30 derece soğuk hava koşullarına karşı dayanıklılık göstermektedir. Papatyagiller familyasında olan Kasımpatı çiçeğine istediğiniz alanda yılın her mevsiminde bakabilirsiniz. Sarı rengi en çok tercih edilen Kasımpatı çiçeğiniz farklı renkleri de bulunmaktadır. Mor, beyaz ve kırmızı gibi renk seçenekleri arasından seçim yaparak Kasımpatı çiçeğini büyütebilirsiniz.

50cm ile 150 cm arası yüksekliğe ulaşabilen Kasımpatı çiçeğinin bakımı fazlası ile kolaydır. Toprak seçmeyen Kasımpatı çiçeği, direk güneş ışığını almayan yerlerde daha sağlıklı büyümektedir. Kasımpatı çiçeğine kısacası güneşli veya yarı gölge alanlarda da bakabilirsiniz. Çok sık su istemeyen Kasımpatı çiçeği, dokunmadan büyütmenizi tavsiye ediyoruz.